Начало Полезни връзки За нас WEB УКАЗАТЕЛ Цени Заявка за реклама Обяви Контакти
facebook like page
Архив регистрация
Потребител:
Парола:
в. Реклама, брой 407-408 - 45-46   Търси:
във "фирми" в "рубрики"
 
   
Актуално
Фирмен каталог
Рубрики
Автосалон
Бизнес
Заведения
Здраве
Изкуство и култура
Имоти
Козметика
Комуникации
Мода
Обзавеждане
Образование
Работа
Строителство
Техника
Туризъм
Търговия
Услуги
Храни
За децата
Каталози
Книги
Промоции
Рецепти
WEB DESIGN, изработка на сайтове, ниски цени, Варна, vestnikreklama.bg, www.varnaweb.bghttp://www.varnaonline.eu/обявипортал за жената
Въздушни филтри KRIGER, камиони, автомобили, автобуси, селскостопанска техника, Кригер Варна
Строителство

“Депрон” и “Интерит” решават проблемите с влагата: Вътрешната топлоизолация пести време и средства

При новото строителство има различни материали и технологии, които могат да бъдат приложени. На фасадите се монтират EPS (стиропор), XPS (Фибран “Стирофом”, “Аустротерм” и др.) и окачени (вентилирани) системи с топлоизолация от каменна или мергелна вата. Там специалистите определят вида и дебелината в зависимост от климатичните особености на региона. Когато обаче този момент изобщо е пропуснат, на помощ идват вътрешните топлоизолации. Те се характеризират с това, че могат да се монтират индивидуално – на етапи и през всички сезони.

основни предимства


са малката им дебелина, много добри характеристики, бързо и лесно монтиране, чистота при полагането им и в пъти по-ниска цена в сравнение с фасадните топлоизолации. При тях се наблюдава и ефектът на изключително бързо достигане на висока стайна температура, което рефлектира положително на по-ниските сметки за отопление, коментира Георги Кацаров, управител на “Сенко 2008” ЕООД.
Фирмата предлага на българския пазар вътрешните топлоизолационни плоскости “Депрон” и “Интерит” с дебелина 3, 4, 6 и 7 милиметра и площ 1 кв.м (125/80 см). Те са универсални, защото могат да се полагат на тавани, стени и подове, в зависимост от породилата се нужда. Универсални са и защото освен топло, те са влаго- и шумоизолиращи. Обикновено нуждата от употреба се налага от високи разходи за отопление, поява на конденз и мухъл, студени подове и стени или шумни съседи.

преди полагането

на плоскостите трябва задължително да се отстранят щетите от мухъл, да се почистят повредените участъци – подпухнали замазки, мазилки, шпакловки и бои. Препоръчително е след това стените да се обработят с дълбоко проникващ и укрепващ грунд, който да гарантира безпрепятственото залепване на изолационните плоскости.
Изборът на лепило се преценява от специалисти след оглед на повърхността. При гладко шпакловани и боядисани стени и тавани се използва оригиналното PVA лепило за “Депрон”. При неравни или нешпакловани стени се работи с лепило за топлоизолация на циментова основа, като много се внимава при избора на марка. При този метод за добра адхезия (способност за добро залепване), плоскостите се надират леко с телена четка или лист от ножовка. Разкрояването става много фино с макетен нож, за да не се получи фуга между отделните листи и съседните стени или тавани.
Залепените плоскости се оставят да престоят 12 до 24 часа, до пълното втвърдяване на лепилото. Хоризонтално и вертикално получените фуги се обработват с акрилен уплътнител за фуги или се залепва 5-сантиметрова самозалепваща лента “Силитрон”.
Ако изолацията е на тавана, тя може да се боядиса с вододисперсни бои (латекс). Това може да се направи и на стените, но за да не се предизвикат механични увреждания е препоръчително върху да се нанесе някакво друго покритие - тапет, полимерна мазилка, рауфазер тапет - немски тапет, предназначен за многократно нанасяне на всякакъв вид боя, гипсокартон, фаянсови плочки, ламперия и др. На пода върху “Депрон” и “Интерит” може да се реди паркет, ламинирани плоскости, теракота, гранитогрес или синтетични настилки.
Още полезни съвети, както и подробна информация за изолационните материали, може да получите от специалистите на строителна фирма

“Сенко 2008” ЕООД – Варна
ул. “Пейо Яворов” 17,
тел. 052/ 604 237
GSM 087/ 844 86 63
25/05/2010зъболекар Варна, дентален кабинет варна, дентална клиника, зъболекарски кабинет Д-р Мечкарова, зъболекар варна център, лазерно лечение кървящи венци, пародонтит, бактериална инфекция на зъбите, избелване на зъбите, почистване на зъбен камък кариес
Английски език Варна, учебен център, немски език, испански езикОбадете се за повече подробности по промоционалната оферта

 Абонирайте се

 
   
Начало | Полезни връзки | За нас | Разпространение | Цени | Заявка за реклама
Актуално | Фирмен каталог | в. Реклама on-line | Контакти
© 2007 в. Реклама дизайн LiveaWeb.com