Начало Полезни връзки За нас WEB УКАЗАТЕЛ Цени Заявка за реклама Обяви Контакти
facebook like page
Архив регистрация
Потребител:
Парола:
в. Реклама, брой 407-408 - 45-46   Търси:
във "фирми" в "рубрики"
 
   
Актуално
Фирмен каталог
Рубрики
Автосалон
Бизнес
Заведения
Здраве
Изкуство и култура
Имоти
Козметика
Комуникации
Мода
Обзавеждане
Образование
Работа
Строителство
Техника
Туризъм
Търговия
Услуги
Храни
За децата
Каталози
Книги
Промоции
Рецепти
WEB DESIGN, изработка на сайтове, ниски цени, Варна, vestnikreklama.bg, www.varnaweb.bghttp://www.varnaonline.eu/обявипортал за жената
Въздушни филтри KRIGER, камиони, автомобили, автобуси, селскостопанска техника, Кригер Варна
Техника

“БГ Терм”: Бъдещето е в соларните колектори Viessmann

Слънчевите инсталации пестят до 70% годишно от топла вода

Към използването на слънчевата топлина за нуждите на бита и промишлеността от години интересът расте. С увеличаване на цените на горивата и тока, все повече потребители се замислят сериозно върху използването на безплатната енергия от слънцето. Затова и от “БГ Терм” предлагат различни решения, оказващи се икономичен избор както за еднофамилни къщи, офиси и промишлени помещения, така и за административни сгради, жилищни кооперации, хотели и басейните край тях. 
 
Соларно поле на административна сграда със соларни панели на Viessmann

При използването на слънчеви колектори е важно правилно да се изчисли тяхната оптимална площ. Целта е повърхността да осигурява енергия с минимален разход на БГВ, без излишък на топлина. При оразмеряването (препоръчват се по 25 л на човек на ден) се пресмята количеството енергия, необходимо за затопляне на водата от 10 до 60 градуса, като е важно да се определи максималната полезна енергия на кв. метър колекторна повърхност. С тази енергия, с плоски соларни колектори с наклон 45°, насочени на юг, може да се затопли вода около 60 до 80 литра на 60°C. Принципно при вакуумно-тръбните е с около 25% повече, обясняват от “Бг Терм”.
Другият важен фактор е разстоянието на колекторите един от друг, за да не се засенчват, което намалява ефективността на системата.
 
Монтаж върху плосък покрив
При оразмеряване на колекторното поле се взема предвид и дебитът на топлоносителя, който определя неговата правилна работа. При еднаква слънчева радиация (еднаква мощност), по-високият дебит прави температурната разлика вход/изход по-ниска. Т.е. при по-нисък дебит се получава по-висока температурна разлика, което покачва средната колекторна температура, а това пък намалява КПД на колектора.
 
Система с акумулиращи съдове

Специално внимание трябва да се обърне и на двата буферни съда (позиции 2 и 3 на снимката). Тъй като буферният съд за гореща вода не е в пряк контакт с питейната, изискванията към него не са високи, което намалява инвестиционните разходи. Тези буфери запълват времевата разлика между осигурената слънчева енергия и нуждата от топла вода към потребителя. Самият съд обаче трябва така да се оразмери, че температурата в буфера да не надвишава 70°C. В противен случай се намалява КПД на колектора.
Фирма Viessmann предлага широка гама от слънчеви колектори, буферни съдове, бойлери и управления. В гамата на плоските колектори се предлагат сериите Vitosol 100-F, Vitosol 200-F и Vitosol 300-F както за хоризонтален, така и за вертикален монтаж с абсорбираща повърхност от 2,3 m². При плоските колектори се дават още възможности - Vitosol 200-F Typ 5DI е с площ 4,76 m². Предлага се също така и плосък колектор Vitosol 200-F Typ XL5 – 5 кв.м и XL10 с абсорбираща повърхност 10 кв. метра.
 
 
Плоскък колектор Vitosol 200-F Typ XL5 с 5 m² и XL10 с 10 m²
При вакуумнотръбните колектори се предлагат два типа. Vitosol 200-T, с директно обтичане, позволява монтиране на колектора хоризонтално на покрива или вертикално на фасадата. Vitosol 300-T е вакуумнотръбен колектор на принципа Heatpipe. 
   
Вакуумнотръбни колектори Vitosol 200-T (вдясно) и Vitosol 300-T
Фирма Viessmann пуска на пазара и серията Vitosol 200-T Typ SP2, също на принципа на Heatpipe. Особеното при нея е, че се запазва висок КПД, като се дава възможност за хоризонтално инсталиране на колектора, което при другите Heatpipe системи е невъзможно, поради изискванията за минимален наклон.
Продуктовата гама на бойлерите и буферните съдове е изключително богата и съобразена с нуждите на потребителите. Мултивалентният бойлер Vitocell 360-M е едно елегантно предложение за отопление с подпомагане от соларна инсталация. 
 
Viessmann има повече от 30 години опит в разработването и производството на соларни системи. Те, както и всички останали продукти на концерна, се конструират за живот над 20 години, обясняват от
 
БГ Терм – Варна
бул. “Вл. Варненчик” 281
(Винзавод Димят)
тел. 052/ 509 637

30/08/2010зъболекар Варна, дентален кабинет варна, дентална клиника, зъболекарски кабинет Д-р Мечкарова, зъболекар варна център, лазерно лечение кървящи венци, пародонтит, бактериална инфекция на зъбите, избелване на зъбите, почистване на зъбен камък кариес
Английски език Варна, учебен център, немски език, испански езикОбадете се за повече подробности по промоционалната оферта

 Абонирайте се

 
   
Начало | Полезни връзки | За нас | Разпространение | Цени | Заявка за реклама
Актуално | Фирмен каталог | в. Реклама on-line | Контакти
© 2007 в. Реклама дизайн LiveaWeb.com